'İzmir Unutmadı:İzmirli Gençler Alzheimer'i Fark Ediyor, Fark Yaratıyor' Paneli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programının organizasyonuyla 'İzmir Unutmadı:İzmirli Gençler Alzheimer'i Fark Ediyor, Fark Yaratıyor' Paneli düzenlendi.

Etkinliği Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Adem Tekinay, Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nihat Sami Çetin,Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Soyöz ile öğrenciler takip etti. Panelin açılışında konuşan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Soyöz günümüzde yaşlılarımızın yaşadığı genel sorunlar üzerine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Panele Narlıdere Huzurevinin sakinleri ve İzmir Alzheimer Derneğinin gönüllüleride katıldı.Panelin Moderatörlüğünü üstlenen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yasemin Tokem açılış konuşmasını yaptı.Panelde Alzheimer hastalığının ilerleme sürecini Prof.Dr. Görsev Yener dinleyicilerle paylaştı.Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Doç.Dr. Nil Tekin ve Dr. Aysel Gürsoy Türkiye genelinde ve İzmir ilinde Alzheimer hastalığı için yapılan sosyal projeleri dinleyicilere aktardı.Narlıdere Huzurevi Müdürü Zekeriya Alan ise Huzurevinde yaşlılar için sağlanan en son imkanları anlatdı.Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Öğr.Gör. Perihan Çetin ise yaşlılara bakım veren kişilerin eğitiminin nasıl gerçekleştirildiğini dinleyicilerle paylaştı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Soyöz panelin dinleyicilerde farkındalık oluşturduğunu söyledi ve panele katkı sunanlara teşekkür ederek çiçek takdim etdi.